Фінал фестивалю-конкурсу фотографії “ТВОРЧА ЛІНЗА”

Сьогодні у Самбірському фаховому коледжі культури та мистецтв відбувся фінал фестивалю-конкурсу фотографії «ТВОРЧА ЛІНЗА», який ініціював директор коледжу Роман Красняк за підтримки Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.  

Кожен конкурсант представив свої найкращі роботи на яких можна було побачити широкий спектр тематик, стилів та технік. Участь у конкурсі взяло 52 учасники. У фіналі конкурсу учасники мали можливість обмінюватися ідеями та досвідом між собою.

Членами журі були: Володимир Бардин (маґістр аудівізуального мистецтва, голова комісії соціокультурних дисциплін СФККіМ), директор СФККіМ Роман Красняк (Заслужений діяч естрадного мистецтва), Роман Хруневич (директор телерадіоорганізації “Телефакт”) та отець Андрій Афтанас (член Національної спілки фотохудожників України, настоятель храму у м.Щирець). Голова журі фестивалю-конкурсу – Віра Антощак (членкиня Національної спілки журналістів України, фотокореспондент Самбірських газет).

У фіналі кожен конкурсант представляв свої творчі доробки. Допоки журі підбивало підсумки студенти коледжу підготували для учасників та всіх присутніх святковий концерт. Також гості заходу мали нагоду зробити пам’ятні світлини на чудових фотолокаціях, які для гостей підготували викладачі відділу КФВС Інна Кушнір, Анна Анісімова та Володимир Мицак. Оригінального забарвлення святу радо додала студія розваг “Showtime”.

Також гості фестивалю-конкурсу мали гарну можливість насолидитись мистецтвом від споглядання персональної фотовиставки отця Андрія Афтанаса, настоятеля храму Різдва Богородиці у с.м.т Щирець.  «Творчість – це коли ти робиш помилки, а мистецтво – це коли ти одну з них залишаєш собі. У жодній фотографії немає комерції, вони не створені для продажу. Фото – це та сфера, куди я вкладаю душу.» – поділився отець.

Окрема щира вдячність спонсорам фестивалю: Благодійний фонд Андрій Лопушанський, Володимир Малецький, Орест Ортинський, фотограф Тетяна Баранецька, циклова комісія народних інструментів та партнери Радіо “Поступ”, ТРО “Телефакт”.

На сцені залу органної та камерної музики журі конкурсу оголосило переможців та вручило нагороди та пам’ятні призи усім учасникам фестивалю.  Гран-прі конкурсу здобула Софія Дідух, приз глядацьких симпатій – Анастасія Хробак. Всі інші учасники фестивалю отримали дипломи від журі та побажання нових творчих злетів у мистецтві фотографії.

Спільна фотографія на завершення фестивалю об’єднала усіх творчих і креативних особистостей, яких переповнювали приємні емоції. «Надіємось, що це тільки початок майбутніх мистецьких конкурсів» –  наголосили організатори фестивалю  Володимир Бардин та Анна Анісімова.