Вітальне слово директора

      

 Дорогі друзі!

     У центрі древнього карпатського міста Самбора є будівлі-пам’ятки архітектури ХVІІІ ст. (ансамбль будівель костелу святого Станіслава та келій монастиря бернардинів і колегії єзуїтів). І саме тут знаходиться Самбірський фаховий коледж культури і мистецтв. Неповторна атмосфера натхнення, що тут панує, спонукає до творення культурних цінностей та духовних надбань.

     Метою нашого освітнього закладу вже понад 70 років є підготовка майбутньої генерації – творчої інтелігенції, здатної у повній мірі проявити свій творчий хист та природні задатки задля культурного розвитку нашого регіону. У коледжі поряд з досвідченими розпочинають свою трудову діяльність і молоді викладачі, а освітній процес здійснюють висококваліфіковані педагоги.

     Самбірський фаховий коледж культури і мистецтв – це заклад майбутнього, який повністю забезпечений навчальними аудиторіями, хоровим, оркестровими та хореографічними кабінетами, концертним залом, бібліотекою з читальним залом, їдальнею, спортивним залом, спортивним майданчиком. А ще  тут створена належна матеріальна база – наявність обладнаних аудиторій, музичних інструментів, концертних костюмів. Це заклад з новими мистецькими досягненнями, інформаційними, комп’ютерними технологіями, сучасною освітою, інноваційними творчими підходами до організації освітнього процесу, який гарантує високу фахову підготовку та незабутні студентські роки!

     Коледж здійснює підготовку фахівців (фахового молодшого бакалавра) за денною та заочною формами здобуття освіти: «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Хореографія», «Менеджмент соціокультурної діяльності» з спеціалізаціями «Народне пісенне мистецтво» та «Народне інструментальне  мистецтво» (народні та естрадні інструменти).

     Унікальність нашого коледжу полягає в тому, що він єдиний в Україні має у своєму розпорядженні зал органної та камерної музики, де  відбуваються концерти органної музики, камерних ансамблів, оркестрів, святкові масові заходи. Коледж долучається до величної місії – творити прекрасне, адже здавна пісня і танець, слово і музика були оберегами історичної пам’яті, виразниками національної культури. Наш заклад має чудові творчі колективи, які постійно беруть участь у всіх просвітницьких заходах, що проводяться в місті та області. А наші студенти – переможці престижних конкурсів та фестивалів.

     Самбірський фаховий коледж культури і мистецтв за свою багатолітню діяльність підготував чимало хороших фахівців, якими ми гордимося, бо вони знані в Україні та за її межами.

     Тож запрошуємо випускників шкіл у нашу дружню творчу родину! Ми переконані, що ви будете пишатися навчанням у стінах нашого коледжу, бо станете частиною творчої еліти нашого краю!

 

      З повагою, директор Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв

       Роман Мирославович Красняк.