Читання вголос у бібліотеці коледжу

       У бібліотеці Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв відбулася акція приурочена Всесвітньому дню читання вголос. Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Крім того, свято надихає до спілкування та обговорення прочитаного з друзями, одногрупниками чи родиною.

         Загалом читання вголос є не тільки корисним освітнім інструментом, але й захоплюючим процесом, що сприяє кращому сприйняттю та розумінню тексту. Сьогодні ми в цьому переконалися разом з викладачкою української мови та літератури Наталією Андриїшин та іі студентами І-ІІ курсів, які активно долучилися до нашої ідеї.

         В читальній залі бібліотеки було гамірно, весело, цікаво, піднесено. Спершу була коротка інформація про один з програмових творів з української літератури від викладача, а далі – кожен з студентів читав уривок з твору. Далі бібліотекарі запропонували різноманітні форми читання. Студенти розгадували кросворди, читали едигейську читанку. Були завдання, де потрібно було знайти зашифроване розташування необхідної книжки у фонді, а у ній прочитати відповідь на поставлене собі запитання. Захоплення у студентів викликала перевірка швидкості техніки читання на час. До речі, у всіх використаних елементах активно використовувалось читання вголос. Найактивніші читачі отримали солодкі дарунки, а усі решта – приємні емоції!