Слідами Тараса Шевченка до власного “Я”

     З нагоди 210-ї річниці від дня народження поета у бібліотеці Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв працівниками книгозбірні Лесею Заріцькою і Наталією Костяк разом з викладачами Вірою Сорокою та Любов’ю Винар проведено інтерактивний івент “Слідами Тараса Шевченка до власного Я”.
     У дні потрясінь, війни – Кобзар як ніколи актуальний. Сьогодні в його рядках знаходимо силу, віру та наснагу. Шевченка називають народним поетом, оскільки це людина, яка все життя думала лише про Україну та її людей, захищала їх, відстоювала їхню позицію, проявляючи свою безмежну любов.
     У бібліотеці звучали пісні на слова поета, читалась поезія, мали місце цікаві та пізнавальні вікторини, презентації, розповіді про живопис, графіку великого генія. За допомогою штучного інтелекту, студенти створювали ілюстрації до пісень, брали участь у тематичних конкурсах, квестах. А ще ми сьогодні чули голос самого Шевченка, який фахівці синтезували на основі спогадів людей, які були знайомі з поетом особисто, даних про зовнішність митця, зріст, голос, манери поведінки. Івент завершився частуванням усіх присутніх бубликами з чаєм. Бо, як виявилось, наш геній неабияк смакував цю випічку, а ще більше полюбляв пригощати нею дітвору. Чай він називав – джерелом натхнення.
     Усвідомлюємо, що одним із найбільших патріотів усіх часів і народів справедливо вважається Тарас Шевченко. Мало хто з таким вогнем душі захищав свободу і незалежність батьківщини, честь і гідність свого народу.
     Директор коледжу Роман Красняк у своєму виступі наголосив, що шанувати Шевченка – це значить шанувати рідну мову, культурні надбання народу, творців, які як і він готові були покласти своє життя, адже кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. І це наш святий обов’язок!