Розколяда з ансамблем «Верховина»

   

       Сьогодні у концертному залі органної та камерної музики Самбірського фахового коледжу культури та мистецтв відбулося дивовижне дійство – концерт «Прощання з колядою», де неймовірне поєднання музичної майстерності та культурної спадщини на сцені продемонстрував Заслужений прикарпатський ансамбль пісні і танцю «Верховина». Дивовижний колорит, віртуозна майстерність учасників, яскраві сценічні костюми, різноманіття вокально-хореографічних композицій, неповторне звучання й багатство традиційної української музики вражали глядачів, розкриваючи багатство нашої культури чарівними звуками коляд та щедрівок.

         Крізь десятиліття Заслужений прикарпатський ансамбль пісні і танцю «Верховина» на високому мистецькому рівні через пісню, музику, танці і національне вбрання презентує розмаїття та багатство української культури. Понад 70-річну історію колективу змінилося кілька поколінь артистів, що передавали естафету щоразу молодшим учасникам. Серед них сьогодні на сцені ми впізнали випускників нашого коледжу. Вони, колишні студенти, вже сьогодні професійні актори викликали неймовірну гордість і захоплення, бо кожним своїм акордом та рухом на сцені долучаються до справи збереження української автентичності та національної традиції.

         Щира подяка організаторам концерту керівнику ансамблю Сергію Дмитрієву та директору коледжу Роману Красняку за можливість отримати естетичну насолоду, неймовірні емоції та збагатитися духовно.