Програма «Спільно Кемп. Громади» у коледжі

23 квітня у коледжі відбулися ряд заходів від культурної платформи з програмою «Спільно Кемп. Громади». «Спільно Кемп. Громади» — це креативна програма відкритого формату для підлітків та молоді, яка складається з практик в сфері креативної економіки та допомагає молоді розвивати свою креативність, відкривати свій творчий потенціал та досліджувати суспільно важливі теми такі як культура безпеки, свідоме громадянство, екологія, урбанізм, демократія тощо. Проєкт «Спільно Кемп. Громади» реалізує команда ГО «Культурна платформа Закарпаття» за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine

Серед подій, що тривали впродовж дня були такі практики:

Артпрактика | Акторська майстерність, де студенти пробували розвинути імпровізаційні здібності завдяки акторським етюдам, акторським вправам, спробували відтворювати життєві ситуації за вигаданих ментором обставин, проявити свій творчий потенціал в професійній акторській техніці «імпровізація», спробувати справжні акторські етюди. За допомогою акторських вправ навчались взаємодії з партнером, розкривали свої акторські здібності та пробували побороти «страх сцени»;

Музична майстерка | Саунддизайн, де студенти вчилися генерувати зображення за допомогою штучного інтелекту, створювати треки зі звуків та беспосередньо реалізовувати самі кліпи, а ще мали можливість зрозуміти фізику звуку та навчитися використовувати її на свою користь, попрацювати з найсучаснішою апаратурою.

Лабораторія креативності | Інновації, де ментори пробували відкрити для студентів світ метаверсу — інтерактивного віртуального простору, що змішується з реальністю та будує нові перспективи. Тут можна було дізнатись більше про можливості іншої, цифрової дійсності. Створюючи аватари та віртуальні об’єкти, можна вдосконалити свої навички одразу в декількох перспективних напрямках: програмування, дизайн, анімація, digital-індустрія. Це розвиває креативне мислення, уяву, стимулює до пошуку інноваційних рішень та ідей.

Усі заходи припали до душі студентам, викликали неабияку цікавість та активність. Щиро дякуємо директору коледжу Роману Красняку за таку ініціативу і таких гостей, а менторам проекту бажаємо успіхів у їх роботі та творчої наснаги.