Поетичний вернісаж “Поезія – це завжди неповторність”

     Днями у актовій залі нашого коледжу відбувся поетичний вернісаж, присвячений Всесвітньому дню поезії. Кажуть, що поезія – це голос істини, голос правди, який єднає серця. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, об’єднати людство. Та коли поезія з’являється з-під пера наших викладачів та студентів, то це красиве поєднання таланту та творчості. Чарівні ведучі дійства Інна Кушнір та Віра Сорока врочисто та майстерно розпочали магію ПОЕЗІЇ.

     У доброзичливій та затишній атмосфері полилась з уст наших чарівних поетів авторська пезія Лесі Заріцької, Анни Анісімової, Наталії Андриїшин та Володимира Мицака. До речі, саме Володимир Мицак, надав заходу особливого шарму, адже озвучення, презентації, світлові ефекти – його рук справа. А читали музи вірші не свої, а своїх колег, що було неабиякою родзинкою для усіх присутніх. Приємно здивували юні таланти – наші студенти, що теж пишуть вірші, зокрема: Ірина Пітила, Настя Чіхрак, Ірина Куцинда. Зворушливо зачитали поетичні рядки Настя Грицишин, Роксолана Лесько та Володя Крушинський. Звучала також фортепіанна музика у виконанні нашого талановитого Дмитра Сабата та гра на саксофоні Володимира Крушинського.

     Впродовж поетичного дійства усі охочі мали можливість проявити себе, написавши кілька власних рим, а також зачитати вірші, вгадавши, хто саме автор слів. Ніхто з активних учасників не залишився без пам’ятного дарунка. Також гості заходу мали змогу переглянути відеоролики з авторською поезією. До речі, велика подяка власне нашим неочікуваним гостям – студії “Телефакт” та пані Оксана Коваль з Радіо “Поступ”.

     На завершення прозвучала пісня “Спогад” у виконанні Надії Городицької (сл. Л. Заріцька, муз. Н. Городицька), яка вкотре засвідчила, що поезія і музика – вічні!

     Хочеться сказати, що день поезії і музики дійсно вдався і став незабутнім. Присутні погодилися з тим, що і поезія може стати відповіддю на найгостріші і глибокі духовні питання сучасної людини. Але для цього необхідно привернути до неї якомога ширшу суспільну увагу. Тож, віримо, надіємося і навіть знаємо, що це наша не перша така зустріч, далі буде з ще більшим обертом. А сьогодні, дякуємо нашим мужнім ЗСУ, які дають нам можливість працювати та творити на культурному фронті. Слова вдячності учасникам і організаторам заходу висловила адміністрація коледжу Ольга Голод та Лідія Куриляк.

                                                                                                                                  Леся Заріцька