Нам 70! Урочиста академія з нагоди ювілею

        Завітала осінь в наші стіни

Із дарами, сповнена ідей,

Нагадати, що у листопаді

Коледж відзначає ювілей.

А роки летять собі невпинно:

Скільки ж випущено наших ластів’ят!

Це закономірно і невинно,

Що сьогодні нам вже 70!

Л. Заріцька

     

     Легкокрилим птахом пролітають роки. І ось нашому рідному коледжу вже 70 років. Поважний вік для навчального закладу – є що згадати, над чим задуматися та найголовніше – є чим пишатися.
     10 листопада у комунальному закладі Львівської обласної ради Самбірський фаховий коледж культури і мистецтв відзначили 70-річчя з дня заснування закладу, заснованого у 1952 році. З цієї нагоди у залі органної та камерної музики відбулася святкова академія. Серед запрошених гостей – представники влади, духовенства, місцевого самоврядування, колеги з інших коледжів, викладачі, студенти та випускники різних років.
     У коледжі готують фахових молодших бакалаврів зі спеціальностей: «Хореографія», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» та «Менеджмент соціокультурної діяльності» (народне інструментальне мистецтво, народне пісенне мистецтво, видовищно-театралізовані заходи, кінофотовідеосправа) Коледж славиться своїми музичними, хоровими, вокальними, хореографічними, творчими колективами та окремими виконавцями, які є учасниками різноманітних святкових заходів та переможцями престижних конкурсів і фестивалів.
     З вітальним словом виступила директорка коледжу Галина Петрівська, яка зазначила, що: «70 років – це довгий шлях освітньої діяльності, увінчаний наполегливою працею висококваліфікованих педагогів та талановитих студентів. Це – добрі традиції, досвід поколінь, талановиті випускники, що славлять коледж своїми досягненнями. Це – прекрасні аудиторії, оснащені необхідним обладнанням та музичними інструментами для здобуття теоретичних знань та вдосконалення практичних навичок.
     Наш коледж – єдиний в Україні, який має в своєму розпорядженні унікальний зал органної та камерної музики, що діє з 1987 року. Тут відбуваються концерти органної музики, камерних ансамблів, оркестрів, святкові масові заходи, в яких активну участь приймають викладачі та студенти нашого коледжу. Наш мистецький коледж живе активним творчим життям і в будні, і в свята, і в часі пандемії, і в воєнному часі. Бо кожен робить те, що вміє. Тут стирається грань між студентом та викладачем, бо на сценічних підмостках стоять усі разом. Саме у нас втілюється мрія навчатися цікаво і творчо, поєднувати теоретичне вивчення дисциплін з практичною концертною діяльністю, жити цікавим студентським життям, наповненим атмосферою натхнення, творчою самореалізацією, сценічною діяльністю.»
     З ювілеєм колектив коледжу привітав заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, який у своєму вітальному слові зазначив: «Позиція керівництва Львівської ОВА – це підтримка обласних закладів! Культура має фінансуватися пріоритетно, як і армія!» та відзначив подяками працівників коледжу. Святковий концерт відвідали також директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк та заступниця директорки департаменту Тетяна Плугатор.
     «Самбірський коледж – це кузня талантів зі своєю унікальною історією і традиціями. Щиро вдячний педагогам цього мистецького закладу за те, що вони передають студентам найцінніше – знання. Попри усі складнощі воєнного часу, розвивайтесь, творіть і надійно тримайте мистецький фронт України», – наголосив депутат Львівської обласної ради Михайло Гичка. Він привітав колектив коледжу та вручив працівникам відзнаки за багаторічну працю.
     Вітали колектив коледжу і начальник Самбірської РВА Іван Ільчишин та його заступник Павло Грабський. У своєму виступі він підкреслив: «Ви маєте ким пишатися, бо серед випускників вашого навчального закладу є народні артисти України, солісти і диригенти провідних українських театрів і справжні майстри мистецтв, які формують свідомість української нації, розвивають національну культуру.» Ними теж були вручені грамоти та подяки.
     Міський голова Юрій Гамар у вітальному слові відзначив: «70 років – це той час, коли вже можна підводити якісь підсумки, бачити результати роботи. Ваш коледж, викладачі і студентський колектив є візитівкою нашого міста. Завдяки вашій праці зберігається українська пісня, танець. У вашому виконанні вони звучать по-іншому, особливо. Усі гості, які бувають у Самборі відзначають це і з захопленням милуються вами».
     Щирі привітання дарували колеги з закладів освіти міста Самбора: в. о. директора фахового коледжу економіки та інформаційних технологій Марія Сарахман, голова профспілки фахового педагогічного коледжу ім. І. Филипчака Степан Ліховин, заступник директора фахового медичного коледжу Ірина Швед, а також начальник управління культури Самбірської міської ради Оксана Фарович та директор дитячої музичної школи Ігор Янів.
     Вітали рідний коледж і випускники, які сьогодні є його гордістю: Орест Сидір, Михайло Хованець, Михайло Сас, Микола Корнутяк, Віктор Щомак, Наталя Голяк, Оксана Чіпак та багато інших. Було багато теплих слів на адресу коледжу, нагород та подарунків від гостей. А господарі подарували чудовий концерт за участі викладачів та студентів нашого мистецького закладу освіти.
     Зі святом вас: викладачі, студенти, випускники! Здоров’я, натхнення та Божого благословення! Перемоги і миру в майбутті!