Майстер-клас з створення великодньої писанки

         Уже стало традицією проводити в коледжі майстер-класи з писання великодньої писанки. Цього року він теж відбувся. В умовах воєнного стану формат заходу був трішки скромнішим та все ж усі бажаючі мали змогу навчитися писанкарсва.

         У нас писали писанки не тільки наші студенти та викладачі, а й гості з Херсону, Енергодару, Миколаєва, Запоріжжя, Харкова. Вони тимчасово проживають в нашому місті, бо мають статус внутрішньо-переміщених осіб. Прийшли до нас для того, щоб і собі почерпнути щось цікавого з народних традицій та вмінь. В процесі писання писанок панувала атмосфера доброзичливості та дружби.

         Викладач народознавства Віра Маруняк цікаво розповіла присутнім про історію виникнення мистецтва писання писанки, техніку прадавніх узорів, розмаїття орнаментів та поступово перейшли до технічних аспектів та секретів майстерності.

         Цікавим та пізнавальним був сумісний процес творення одного з символів Великодня – писанки. І тут на згадку приходить фраза про те, що насправді писанка – це книга, яку треба вміти прочитати, бо негарних писанок не буває. Кожна з них неповторна.

         Цікавим моментом було даруванням пасочок і вербових букетиків нашим гостям. Посприяла цьому волонтерка Наталія Буряк, яка теж писала писанки з нами. Завдяки дирекції коледжу, зокрема з ініціативи Галини Петрівської  наш майстер-клас видався на славу.