Майстер-клас “Багатобарвність українського хореографічного мистецтва”

           14 березня на відділі хореографії Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв відбувся майстер-клас “Багатобарвність українського хореографічного мистецтва” за участі учнів Музичної школи  міста Рудки та Старосамбірської школи мистецтв.

            Майстер-клас складався з двох частин: теоретично-показової і практичної. Спікерами та ведучими були викладачі хореографії Лілія Сіка та Марія Неофіта. Вони розповіли про розвиток української народної хореографії, зокрема про класифікацію українського танцю за регіонами, його багатющу лексику. Студенти ІІ, ІІІ та ІV курсів демонстрували танці та етюди різних регіонів України, які підготували під керівництвом викладачів Дарії Чум, Ірини Марущак та Оксани Яворської . Практичну частину, тобто розучування комбінацій, провели молоді викладачі Ірина Марущак та Оксана Яворська.

            Захід пройшов на високому професійному рівні. Всі учасники із великим задоволенням поглибили свої знання з українського народного танцю.

            Дякуємо всім учасникам за участь і старання, а керівникам колективів маленьких хореографів Марії Куцаб і Ірині Держановськаsq за підтримку.

            Весь хореографічний відділ щиро вдячний нашим мужнім воїнам ЗСУ за можливість проводити такі зустрічі щодо виховання справжніх патріотів нашої держави засобами хореографії.