Всесвітній день цивільної оборони відзначили в коледжі

«Ми можемо сподіватися на краще лише до тих пір,
поки ми достатньо підготовлені до найгіршого».
     1 березня відзначається Всесвітній день цивільної оборони, який присвячений темі готовності та захисту цивільного населення у випадку надзвичайних ситуацій.
     Сьогодні, на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, особливо важливою стала тема цивільного захисту. Однак, навіть в мирний час, дане питання є досить актуальним, адже охоплює надзвичайні ситуації під час природних катастроф, техногенних аварій та інших загроз. Цивільний захист охоплює широкий спектр заходів, включно з попередженням, реагуванням та відновленням після надзвичайних ситуацій.
     У бібліотеці Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв відбувся захід приурочений відзначенню Всесвітнього дня цивільної оборони. Викладач коледжу Василь Костяк розповів про історію запровадження такого свята в Україні та нагадав основні завдання та цілі цивільного захисту, розповів про готовність коледжу до реагування на можливі надзвичайні ситуації, а полковник служби цивільного захисту, представник Самбірського РУ ГУ ДСНС у Львівській області Юрій Благута наголосив на тому, що у військовий час День цивільного захисту набуває особливої актуальності, оскільки саме мирне населення часто стає жертвою дій російських військових та на тому, що важливо звернути увагу на власну підготовку та скористатися можливостями, які збільшать знання та навички для власного захисту та рідних у небезпечних ситуаціях.
     Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять рятувальників, які віддали своє життя під час несення служби.
     А ще активні студенти в ігровій формі повторили та закріпили в пам’яті знання з цивільного захисту, набуті під час навчання.
     Ми щиро дякуємо усім, хто захищає наше суспільство від лих, надзвичайних випадків та агресивних дій окупантів.
Слава нашим Захисникам!