“Яблуневий розмай” у бібліотеці

   Здавалось, що сама осінь завітала на свято “Яблуневий розмай” з повними кошиками своїх щедрих дарів. Стиглі, соковиті, червонобокі, жовті, зелені, солодкі яблука були героями вчорашнього заходу, який відбувся в бібліотеці Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв.
   Про походження свята ознайомила І.М.Кушнір. До речі, яблуко – один з найстарших фруктів і за дослідженнями археологів яблука почали вживати в їжу 8 тисяч років тому, а саме 21 жовтня люди відмічають Всесвітній день яблука.
   Гості свята не тільки милувались плодами, а й смакували, оцінювали різні сорти, дізнались багато цікавих фактів про яблуко, активно брали участь у конкурсах, квестах, тренінгах і навіть у психологічних тестах. Також відбулася презентація книжкової виставки “Куштуйте літературні яблука кожен день”.
  Приємною несподіванкою для всіх присутніх була фотосесія у рамках оздоблених яблуками. А завершили “яблучний день”  троїсті музики, які завітали на цікаві посиденьки з піснею “Висить ябко, висить” під яку усі присутні ласували яблуками, солодкою яблучною випічкою, соком з яблук, тістечками з яблучним джемом.
   Тут було цікаво, пізнавально, весело і смачно!