Творчий вечір Миколи Головчака

15 травня у залі органної та камерної музики Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв відбувся творчий вечір викладача коледжу Миколи Головчака. Гостями були його друзі, колеги, студенти та шанувальники його творчості.

Микола Васильович – музикант, композитор, аранжувальник, добре знаний у місті та поза його межами. Він є лауреатом різноманітних всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фестивалів. Серед його доробку найвідомішими творами є «Токата», «Ностальгія», «Веселий ранок», «Коломийка», «Вальс», «Меггі». Їх часто виконують його студенти. Також він є учасником тріо баяністів «Гармонія», у складі якого брав участь у нагородженні орденом короля Карла Великого президента Франції Емануеля Макрона у 2018 році.

 Микола Головчак – засновник і керівник народного аматорського музичного гурту «Самбірчани» при Самбірському міському народному домі. Гурт став лауреатом Гран-прі на обласному 8-му відкритому фестивалі-конкурсі Стрілецької пісні «Красне поле» м. Хуст. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну разом із музикантами гурту артисти організували два благодійних різдвяних тури Львівщиною. Під час концертів проводили збір коштів, за які придбали квадракоптер та автомобіль для Збройних Сил України.

У програмі творчого вечора пролунали мелодії класиків у авторській обробці Миколи Головчака, а також українські пісні. Виконував твори не лише сам автор, а й його учні та колеги, з якими грає у ансамблях. Також гостям вечора Микола Головчак презентував два своїх нових твори.