Розколяда в Самборі

    Зимові свята за традицією проводжають розколядою, бо вже далі тижні Великого посту – часу роздумів та покаяння. Розколяда важлива тим, що її відмічають громадою, в колі друзів і родини. Тож, в Самбірському фаховому коледжі культури і мистецтв, усією дружньою викладацькою і студентською родиною із добрим настроєм і позитивними думками провели таке дійство. Безумовно, без виступу хорів, музичних колективів, хореографічних номерів це дійство не мало б такого духовного наповнення. Дарували людям радість коляди народний гурт “Самбірчани” (кер. М. Головчак), камерний хор “Домінанта” (кер. Л. Мигалик) та студентські колективи. У їх виконанні натхненно прозвучали улюблені твори різдвяних свят, відомі та маловідомі колядки.

     На завершення дійства усіх присутніх привітала директор коледжу Галина Петрівська. Вона зазначила: “Різдво є особливим святом для усіх нас, бо з народженням Христа народжується наша віра і надія на спокій і добро. Пам’ятаймо, що різдвяний цикл завершується святом Стрітення Господнього, коли ми запалимо свічки і попросимо у Бога благословення для себе, своїх родин, наших захисників і миру в рідній країні!” і побажала усій громаді в мирі, здоров’ї і злагоді щасливо дочекати наступних різдвяних свят в мирній Україні та плідно працювати і зберігати традиції своїх предків.

     Всі учасники розколяди і присутні у залі гості на завершення свята заколядували коляду «Бог предвічний».

     Колядуймо! Коляда перетвориться на гімн перемоги України, перемоги світла над темрявою, перемоги українців над російським агресором і окупантом.

                                                                                                                                                   Леся Заріцька.